Wat is stagediving?

Stagediving biedt bedrijven de mogelijkheid om met onze studenten persoonlijk in contact te komen voor een korte stage of afstudeerstage. Het evenement heeft een speeddate karakter van tien minuten tussen bedrijven en studenten. Na afloop krijgt het bedrijf de mogelijkheid om aan te geven met welke studenten zij graag een vervolggesprek zouden willen of zelfs welke student(en) zij een stage aan zouden willen bieden. Vervolgens heeft de student de keus om wel of niet op dit verzoek in te gaan. Op deze manier hopen wij de perfecte match tussen studenten en bedrijven te vinden.

Bedrijven krijgen tijdens Stagediving de kans om met zes studenten op speeddate te gaan. Na deze gesprekken is er een netwerkborrel. Dit is het moment om toch nog even een extra gesprekje aan te gaan met de student(en) die jullie gesproken hebben tijdens Stagediving of met de studenten die jullie niet hebben kunnen spreken.

Ieder jaar vinden er twee stagedivings plaats. De eerste stagediving, ook wel korte stagediving genoemd, is bedoeld voor stages van 8 tot 10 weken. De tweede, ook wel stagediving voor afstudeerders genoemd, is bedoeld voor afstudeerstages van een half jaar (ongeveer 20 weken).

Na aanmelding kunnen er opgemaakte stagevacature(s) naar ons toe gestuurd worden die vervolgens op onze site komen te staan. Hierna kunnen onze studenten zich oriënteren op de beschikbare stages en zich in inlezen de deelnemende bedrijven. Mochten zij interesse hebben in een gesprek met jullie dan kunnen zij zich vervolgens voor een gesprek met jullie inschrijven.

Deelnemen

Veel bedrijven hebben interesse in Stagediving, en helaas hebben wij maar een beperkt aantal plekken. Wij raden daarom aan om het bedrijf tijdig aan te melden voor de eerstvolgende editie van Stagediving.

Voor de invulling van Stagediving zijn wij op zoek naar een breed aanbod van verschillende stagevacatures. Hieronder zijn de beroepsrollen te vinden waar CMD studenten voor worden opgeleid en waarin zij een stage zoeken.  Meer informatie is te vinden op: https://www.cmd-amsterdam.nl/cmd/

De interaction designer denkt na over hoe de gebruiker van een website of een mobiele applicatie informatie zoekt, paginaʼs wil bekijken en keuzes wil maken, bijvoorbeeld hoe je op een prettige en ondersteunende manier iets kan bestellen. Hij of zij combineert invalshoeken uit verschillende vakgebieden om een website of applicatie te ontwerpen, te structureren, inhoudelijk te vullen, te testen en soms ook vorm te geven en te programmeren.

De visual designer zorgt ervoor dat de website of de mobiele applicatie er goed uitziet, en dat de vormgeving is afgestemd op de wensen van de klant en de achtergrond van de eindgebruiker. Hij of zij houdt de trends bij op het gebied van visueel ontwerp en typografie en adviseert opdrachtgevers over de grafische en communicatieve mogelijkheden van interactieve media.

Het internet heeft op het gebied van programmeren en technologie geen geheimen voor de front end developer. Hij of zij is goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kan adviseren over nieuwe, passende en haalbare technologie voor mensvriendelijke interfaces. Daarnaast weet hij/zij alles over browsers en hoe websites daarin presteren.

Deelname
€199

Per Bedrijf

Bedrijf aanmelden

  • Eenmalige deelname
  • Maximaal zes speeddate gesprekken
  • Tafel met max. 3 stoelen
  • Ruimte voor promotiemateriaal
  • Catering
  • Netwerkborrel na afloop
  • Publicatie van vacatures op deze website